Monday, 9 May 2011

alam mistik itu wujud



apa??tak percaya??percayalah.memg wujud.cuma kita yg kadang-kadang butakan mata.pengalaman teman seorang hamba Allah yg menjadi mangsa khianat manusia benar-benar mengajar aku.bayangkan lah,hanya kerana cemburu  hamba Allah terbabit disihir.*nauzubillah.jauhkanlah.

ok.stop.boleh tak tolong bgtau kenapa rumah org yg kononnya pandai mengubati penyakit sosial ini semuanya tak menakutkan sangat?yeahhh,SANGAT tak menakutkan.rumah kalau boleh nak lg jauh dari org.pastu masuk ceruk kampung mana-mana entah.GARMIN pun tidak boleh membantu.seriously.

kalau tak percaya,cuba tekan dekat gps tuh,comfirm gps pun pening kepala nak jawab.apakah??
tanya orang??bagus jugak idea tu.mari ikuti perbualan pendek kami dengan org kampung.


me:assalamualaikum pak cik.kat dalam kampung ni ada tak rumah bla bla bla.kat mana ye rumah dia??
       dari tadi kami carik tak jumpa-jumpa.
pak cik tua:salam.anak nak buat apa pergi sana?jauh lagi ni.hujung lagi.

setelah nak dekat satu jam,

mak cik-mak cik tua yg bergossip kot*yg bergossip tuh tambah.hehe :dari tadi kami tengok adik ni terpusing-pusing.nak pergi mana sebenarnya?
me:rumah ni aaaa bla bla bla.
mak cik-mak cik tua:hujung kampung ni adik.dah nak ke kampung sebelah.bahaya sikit jalan nak masuk dia.hati-hatilah.

ternyata malu bertanya sesat jalan.terima kasih org kampung.world!!upps!!hahaha.nampak tak?org kampung describe pun cam menakutkan je.bila kita org dah masuk jalan yg agak scary,serta merta kitaorg tau,this is it!!ini lah jalannya sebb bulu roma kitaorg meremang seremang remangnya bila masuk jalan sempit tu yg cuma dikelilingi pokok getah tu.

pengalaman paling real ialah time turun kereta,perghh!!rasa mcm puteri bunian.walawehhhh!!hahaha.sebab turun2 je bau wangi sangat.pdhal tak da pun pokok bunga around there.*okey cukup.ketakutan melanda.even sewaktu tulis this post.di pendekkan cerita.,setelah puhh dah puhh,dikatakan kawan saya ni disihir.kerana ada seseorang perempuan lain tidak mahu kawan saya yg innocent ni meneruskan perkahwinannya.Ya Allah.

setelah disiasat,perempuan tersebut ialah bekas,yess ex.again ex,yess ex - gf tunang kawan aku ni.
org nak bahagia pun tak boleh.apa punya org lah.dah tak da jodoh tu dah la.get over it.jgn sihir-sihir ni.Tuhan kan ada.berserah la.


*to my future hubby aka encik semut: harap kita dijauhkan dari semua ini.Insyaallah.

No comments:

Post a Comment